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JSTP

こんにちは,M2の内藤です.


11月20日〜22日に富山で行われた第34回日本熱物性シンポジウムに参加し,小針さんとともに発表を行いました. 私にとって初めての学会発表で,準備や練習に苦労しました. 発表では近い研究をしている方々から質問や指摘を受け,今後の課題を見つけることができました. また他の発表を多数聞くことが出来,大変有意義な学会参加となりました.

食に関して,富山のきときとな海の幸を味わってきました.特に今年豊漁らしい寒ブリは脂がのっていて美味しかったです.

心残りなのは滞在中の富山は雨が続き,立山連峰を見られなかったことです. 景色が望める時期にまた富山を訪れたいと思います.


Hello, This is Naito.

The 34th Japan Symposium on Thermophysical Properties was held in Toyama on November 20th to 22nd. Mr. Kobari and I made presentation there. It was my first conference presentation, so it was hard for me to prepare and practice for the presentation. At a session of the symposium, I got good feedback from other researchers.

Toyama is famous for seafood. Especially, yellowtail was very delicious.

I wasn’t able to see Tateyama, because it had rained during the stay in Toyama. I’d like to visit Toyama again to see Tateyama.